Вибираємо інтер’єрну фарбу

Вам набридли шпалери на ваших стінах? Є альтернативне рішення. Пофарбуйте стіни інтер’єрною фарбою яку можна купити на сайті https://ars.ua/materiali-dlja-ozdoblennja/farbi-ta-laki/inter-erni-farbi/filter-pryznachennya_new:dlja+stin/. А як вибрати якісну, допоможе ця стаття.
Інтер’єрна фарба повинна мати високий показник покриваності.

Чим вищий цей показник, тим меншою буде витрата фарби на квадратний метр. Але, на жаль, його можна перевірити лише після покупки. Фарбу наносять на поверхню темного кольору та дивляться, яким шаром закриється темна основа. Хороша фарба повинна впоратися із цим завданням за два шари.

Час висихання

Період, за який висихає така фарба, залежить від хімічного складу плівкоутворюючих частинок і, як правило, вказується на упаковці. Необхідно відзначити, що на швидкість реалізації робіт також впливатимуть перепади температури, вологості, правильності нанесення шару фарби та багатьох інших факторів.

Найбільш швидковисихаючими фарбами вважаються полівінілацетатні та акрилові, як правило, вони сохнуть приблизно за півгодини, максимум годину.

Світлостійкість

Знайте, фарба може змінювати свій первісний відтінок під впливом світла та ультрафіолету. В принципі, світлостійкість залежить від вживаних компонентів сполучних фарб. Взагалі, неорганічні складові більш стабільні до вицвітання, ніж органічні.

Екологічність

Показник в першу чергу залежить від розчинника, який є у фарбі, вірніше від його якості та об’єму. Екологічнішими є фарби на водній основі, вони повністю безпечні для людини і не створюють шкідливі компоненти в навколишнє середовище.

Стійкість до миття

Це одна з основних характеристик такої фарби.
Як правило, така здатність залежить повністю від сполучного. Цей показник визначає, де у майбутньому може використовувати той чи інший тип фарби.

Зокрема, стіни в спальні навряд чи потрібно буде мити досить часто – фарба для них може витримувати меншу чисельність проходів щіткою вчасно миття.

Знайте про важливість так званих підготовчих робіт. Якою б якісною не була інтер’єрна фарба, її довговічність на 60 відсотків залежить від правильності підготовки поверхні, що фарбується, на 20 відсотків – від правильної шпаклівки, хорошого грунту і виключно на решту 20 відсотків – від фарбуючого складу.

Comments are closed.