Кондиціонер дозволяє підтримувати необхідний рівень температури

Цей вид кліматичної техніки – запорука комфортної температури у приміщенні незалежно від погодних умов на вулиці. Правильно підібраний кондиціонер прослужить своїм власникам не один рік, максимально виконуючи заявлені функції. Ця стаття розповість читачам про нюанси вибору кондиціонера з урахуванням характеристик приміщення та безпосередньо пристрою.

Критерії вибору

Кондиціонери Cooper&Hunter мають функцію обігріву та очищення повітря та інші додаткові режими. Вибираючи такі пристрої, потрібно відштовхуватись від площі, яку необхідно обслуговувати. Від цього залежатимуть і технічні характеристики пристрою. Потужність пристрою розраховується відштовхуючись від сумарної потужності всіх теплових джерел. Так поділяють пристрої для:

приміщень до 35 кв.
багатокімнатних квартир;
приватних будинків;

Для невеликих приміщень спеціалісти радять встановлювати мобільні кондиціонери або різні види спліт-систем. Перший є моноблоком на колесах, який не вимагає монтажу і працює від електричної розетки в будь-якому зручному місці. Спліт-система – конструкція, що складається з двох блоків, один з яких кріпиться зовні, а другий – знаходиться усередині кімнати.

У квартирах краще використовувати мультиспліт-систему чи канальну спліт-систему кондиціювання. Ці моделі мають один зовнішній компресорний блок та кілька внутрішніх, які розміщуються у різних кімнатах.

Для приватного будинку використовуються самі типи систем, що і в квартирі. Різниця буде лише в потужності, адже зазвичай в таких приміщеннях площа, що обслуговується більше.

На що варто звернути увагу

Крім площі та потужності установки, експерти радять також враховувати такі пункти при виборі кондиціонера:

виробник;
обслуговування;
додаткові функції.

Не треба гнатися за відомими брендами, переплачуючи за ім’я. Іноді бюджетний варіант не поступається як і технічні характеристики більш дорогим брендованим моделям. Потрібно знати заздалегідь, як часто і яким чином проводиться чищення кондиціонера, заміна фільтрів і т. д. Можливо, потрібно звернутися за послугами до промислових альпіністів.

Кондиціонери Haier – сучасні моделі спліт-систем, які мають низку додаткових функцій. Це можливість обігріву кімнати, очищення та іонізація повітря, а також робота в режимі сну. Всі ці параметри роблять техніку зручною у використанні та кориснішою у побуті.

Comments are closed.