Як підготувати авто до літнього сезону?

З кожним днем ​​за вікном теплішає і зимовий сезон для всіх автомобілістів добігає кінця. Це означає, що пора починати підготовку до теплого сезону. (Назва сайту) підготувала для автолюбителів кілька порад та лайфхаків від наших партнерів. Вони допоможуть не упустити важливі моменти в підготовці.

Грамотний сервіс — понад усе

Перед початком сезону важливо провести повний технічний огляд вашої машини, щоб переконатися в її справності. Автомобіль — це складний механізм з величезною кількістю різних пристроїв і електроніки. Тому ремонт і обслуговування автомобіля вимагає певних знань, експертизи та досвіду. Особливо це стосується комплексного технічного огляду автомобіля, який вимагає професійного підходу до всіх систем автомобіля. Найкраще — звернутися в якісний сервіс з хорошою репутацією.

Як вибрати нові шини?

Досвідчений автовласник досить легко може сказати, які літні шини вибрати для свого авто. Але якщо у водія поки мало досвіду або він ще жодного разу не набував нову гуму, обходячись штатної, то вибрати покришки вперше йому буде важкувато. Звичайно, можна відразу приїхати в один з магазинів вашого міста, але якщо ви з маленького містечка або селища, і у вас немає можливості, відвідати декілька авторинків та магазинів, то можна переглянути відповідні варіанти в інтернет-магазині, з хорошою репутацією.

Для початку необхідно визначити, який тип протектора придбати: симетричний (він же класичний), асиметричний або спрямований.

Шини з симетричним малюнком найбільш доступні завдяки демократичній ціні. Однак видатними експлуатаційними властивостями така гума похвалитися не може. Зате ці шини взаємозамінні: їх можна ставити на будь-яку сторону авто, хоч на передню вісь, хоч на задню. Водіям, які віддають перевагу помірний темп їзди, такі покришки цілком підійдуть.

Асиметрична покришка має різний малюнок на зовнішній і внутрішній сторонах, завдяки чому підвищується якість руху як по сухій, так і по мокрій дорозі. Такі шини встановлюються в суворій відповідності до рекомендацій виробника: напис Outside повинна бути зовні, а Inside — всередині.

Спрямований тип малюнка іноді ще називають дощовим — він дуже якісно видавлює воду з плями контакту. Важливо встановити ці шини правильно, в іншому випадку зчеплення з вологою поверхнею дорожнього покриття помітно погіршиться, а гума дуже швидко зноситься.

В цілому, асиметричні шини більш універсальні, однак і коштують вони дорожче, ніж класичні. Якщо автолюбитель в основному їздить по місту, то звичайні симетричні покришки йому цілком підійдуть. А ось водієві, який більшу частину часу проводить на трасі, все-таки варто придбати асиметричні шини.

Що робити влітку із зимовою гумою?

Коли на зміну літу приходить осінь, автовласники починають замислюватися, як зберігати влітку зимові шини. Хтось складає їх на балконі, хтось відвозить в гараж або льох, але всі ці варіанти хорошими назвати не можна. Щоб гума прослужила якомога довше, її необхідно помістити в відповідні умови, а на балконі або в гаражі здійснити подібне неможливо.

На щастя для всіх автовласників, деякі сервіси та автосалони пропонують таку послугу, як сезонне зберігання шин. Це зручний і недорогий спосіб зберегти свої покришки в ідеальному стані протягом декількох місяців.

Чистота — запорука здорового мотора

Дуже важливо стежити за «здоров’ям» двигуна вашого автомобіля. І одним з головних «ворогів» його здоров’я є «шлам»

Цим неприємним словом називають липку смолисту речовину, що може накопичуватися в каналах, по яких циркулює масло всередині двигуна. Ці відкладення складаються з дрібних твердих частинок, що залишилися після згоряння палива, — але з часом ці дрібні частинки можуть стати причиною великих проблем. Адже чистота масляних каналів життєво важлива для нормальної роботи мотора — наявність шламу в них призводить до нерівномірного нагрівання деталей двигуна, погіршує циркуляцію масла, знижує ефективність захисту двигуна і скорочує його ресурс. Сприяти появі шламу можуть як склад палива, так і умови експлуатації автомобіля — наприклад, тривала робота на холостому ходу або регулярне підвищення температури масла при високих навантаженнях.

Обов’язково змініть масло в двигуном перед літнім сезоном.

Перевірте свій акумулятор.

Акумулятор, як і всі речі, має обмежений термін служби. Автомобільні акумулятори, на превеликий жаль, не довговічні. Якщо вашому акумулятору вже десь 3-5 років або ж ви почали помічати, що фари почали блимати, або постійно доводиться «прикурювати» батарею — що ж, наступив час придбати новий. Заміна акумулятора — це не так просто, як може здатися з першого погляду. Адже при заміні можна пошкодити систему електроживлення автомобіля. А в деяких автомобілях доступ до акумуляторної батареї утруднений. Наприклад, в деяких автомобілях акумулятор розташований під сидінням переднього пасажира або в багажнику під запасним колесом. Якщо Ви не впевнені, що зможе самі поміняти акумулятор і при цьому не пошкодити електрообладнання, то краще зверніться до професіоналів.

Комментарии запрещены.